TAHMAISET KOOKOSKANAPALLEROT (kanakastiketta ja riisiä)

Instagramin puolella KLIK kyselin innostusta siihen, että kirjailisin ylös näitä ruokia joista tulee samalla vauvan ja muiden evästä. Tänään meillä on siis vuorossa ensimmäinen #naperoneväät teksti, ja tänään kokataan kokeellisesti tahmariisiä Simppelin sormiruokakeittiön ohjeella mutta lisätään siihen twist eli kanakastike. Ohje syntyi täysin lennossa mutta tuntui kelpaavan vauvalle. Ensi kerralla tavoittelen vielä tahmaisempaa lopputulosta mutta ei ollut huono tämäkään.


TAHMAISET KOOKOSKANAPALLEROT

Kanakastike ja riisi


Tarvitset:


  • 1 dl puuroriisiä
  • 1,25 dl vettä 
  • 400 ml kookosmaitoa tai -kermaa
  • paketillinen maustamatonta broileria, meillä taisi olla 350g fileitä
  • puolikas sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • mausteita, esim. valkosipulijauhetta, paprikajauhetta, chiliä, suolatonta currya ja suolaa aikuisten annokseen
  • maissijauhoja suurustukseen
  • purkkiananasta halutessasi
Keitä lisäksi aikuisille riisi ohjeen mukaan.

Tee näin:

Huuhtele puuroriisi hyvin ja jätä likoamaan noin 15 minuutin ajaksi. Tämän jälkeen valuta vesi pois ja laita riisit ja 1,25 dl vettä mikronkestävään kulhoon (huom. tarpeeksi iso) jossa on kansi. Kypsennä täydellä teholla 3 min, sekoita ja kypsennä vielä noin 3 min. Tarkista kypsyys ja kypsyttele tarvittaessa loppuun 30 s kerrallaan. 

Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä öljyssä pannulla hetki. Lisää suikaloitu broileri. Mausta broileria mielesi mukaan ja kypsennä pannulla. Varo ettet polta broilerin suikaleita. Kun broileri on kypsää, lisää mukaan kookosmaito/-kerma. Hauduttele, lisää halutessasi mausteita. Tee suuruste sekoittamalla lasissa pieni määrä maissijauhoja ja vettä, lisää suurus kastikkeen joukkoon. Kun kastike on mukavasti porissut ja suurustunut, ota siitä sivuun reilu desi kastiketta ja kanaa. Soseuta sauvasekoittimella (ei tarvitse olla aivan hienoa) ja lisää tahmariisin joukkoon. Sekoita ja anna kastikkeen imeytyä riisiin. Lisää halutessasi aikuisten kastikkeen joukkoon suolaa ja tölkkiananasta makua antamaan.

Tarjoile kastike riisin kera aikuisille. Pyörittele vauvan riisi palleroiksi, kuten kuvassa tai tarjoa "risottona".



Ensimmäisenä meillä syötiin tomaatit ja kurkut, mutta tarkan rakenteen tutkimisen jälkeen myös riisi kelpuutettiin, jes!

Kommentoikaahan alle, tai IG-postaukseen mitä tykkäsitte. Mikäli teette tällä ohjeella tai sitä mukaillen, muistakaan käyttää #naperoneväät niin pääsen näkemään miten teillä maistuu! 

Laura

Kommentit

Suositut tekstit